Etteplan | Tedopres verzorgt al 40 jaar
de documentatiebehoeften voor de
militaire industrie

 

S1000D

De eerste klant van Etteplan (toen nog Tedopres), bij haar oprichting in 1974, was het Nederlandse Ministerie van Defensie, en Etteplan heeft sindsdien wereldwijd de defensie industrie van haar behoeften voorzien op het gebied van technische documentatie.

Technische documentatie is een belangrijk onderdeel binnen de militaire industrie. Naast het effectief laten uitvoeren van operationele en onderhoudstaken, dient de documentatie te voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen.
 
Met decennia aan ervaring in het voldoen aan zowel nationale als internationale normen, heeft Etteplan een schat aan kennis opgebouwd die ons in staat stelt te voldoen aan elke gewenste eis. Of het nu om S1000D, Simplified Technical English, AQAP of ISO normen gaat, Etteplan biedt u een uitgebreid aantal oplossingen, die voldoen aan de normen en die naadloos aansluiten op uw ILS, LSA/LSAR en andere logistieke databases.

S1000D, Simplified Technical English en andere normen

Complexe machines en apparatuur, zoals vliegtuigen en tanks, vereisen zeer efficiënte procedures voor onderhoud, foutzoeken, reparatie en inspectie. Om in deze behoefte te voorzien, dient documentatie voor de militaire industrie opgebouwd te zijn volgens een bepaalde structuur (S1000D). Doordat de content volgens de internationale norm Simplified Technical English (ASD-STE100) geschreven wordt, zorgt dit ervoor dat de tekst makkelijk te begrijpen is door verschillende gebruikers van de documenten.
 
Onze technische illustratoren zorgen voor verdere ondersteuning bij het creëren van illustraties, die gemaakt worden op basis van de van toepassing zijn de relevante
kwaliteits- en veiligheidsnormen. De illustraties worden, net als de tekst, opgeslagen in ons content management systeem HyperDoc, zodat ze later hergebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden.
 
De interne technische illustratoren van Etteplan ondersteunen daarnaast bij het maken van illustraties, welke gemaakt worden volgens de passende kwaliteits- en veiligheidsnormen. De illustraties worden opgeslagen als bouwstenen, zodat zij op verschillende manieren gepubliceerd kunnen worden. 

Interactive Electronic Technical Manuals (IETMs)

De defensie industrie vertrouwt tegenwoordig veel op elektronische documentatie zoals IETMs (interactieve elektronische technische handleidingen) en ETM (elektronische handleidingen), waarmee informatie veel efficiënter aan de eindgebruiker wordt geleverd.

Toepassingsgebied

Etteplan is gespecialiseerd in verschillende soorten technische documenten voor de defensie industrie:
  • Technische handleidingen (onderhouds- en gebruikershandleidingen, handleidingen voor training, etc.
  • Inspectie- en instructieformulieren
  • Catalogi
  • CBT – Computer Based Training
  • WBT - Web Based Training
  • Animaties
  • Simulaties
  • IETMs en ETMs volgens de S1000D norm

Contact

Voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van documentatie voor de defensie-industrie en S1000D, neemt u vandaag contact nog met ons op!