Technische Documentatie

Schneider Electric, Fire & Security: Zorgvuldig beheer van technische content

Het brandalarm van uw bedrijf gaat af… Wat moest u ook alweer doen?

Duidelijke instructiekaarten zijn waardevolle hulpmiddelen in zo’n crisissituatie. Dat is precies wat Schneider Electric Fire & Security in de samenwerking met Etteplan heeft gerealiseerd.

“We willen voorlopers zijn: in flexibele processen, ontwikkeling van producten én bedrijfsontwikkeling. Het dienstverleningsmodel van Etteplan past goed bij ons. Het geeft ons de flexibiliteit om onze technische documentatie al te maken tijdens het productontwikkelingsproces. Het prettige eindresultaat is dat de gebruikershandleidingen tegelijk klaar zijn met het product. Dat maakt een snellere introductie mogelijk.”

Atte Pihlava, Productmanager Branddetectie, Schneider Electric Fire & Security

Zorgvuldig beheer van technische content

Schneider Electric Fire & Security is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van branddetectie- en beveiligingssystemen; een specialist met maar liefst 80 jaar ervaring in de beveiligingsbranche. De innovatieve Esmi systemen voor branddetectie en toegangscontrole beschermen mensen, informatie en eigendommen in onder meer Scandinavië, Rusland en Europa.

Schneider Electric Fire & Security en Etteplan gingen in 2016 samen aan de slag om goede technische documentatie voor branddetectiesystemen te ontwikkelen. Etteplan is – als specialist in installatie- en gebruikershandleidingen, technische brochures en instructiekaarten – expert in productie en beheer van technische content.

Voor het project met Schneider Electric Fire & Security begonnen we met het opstellen van een woordenlijst om alle bedrijfsterminologie te harmoniëren. Daarna verzamelden we alle technische gegevens in ons content managementsysteem HyperDoc, waar ze eenvoudig te beheren zijn.

Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van vroeger, toen onze technici de gebruikershandleidingen zelf schreven, vaak direct nadat het product gereed was, hetgeen de introductie kon vertragen. Onze technici kunnen zich nu richten op hun kernactiviteit en de kwaliteit van onze gebruikershandleidingen is verbeterd: de teksten en illustraties zijn van de allerhoogste kwaliteit.”

ATTE PIHLAVA, PRODUCTMANAGER BRANDDETECTIE, SCHNEIDER ELECTRIC FIRE & SECURITY

Cruciale informatie snel paraat

De gebruikershandleidingen voor de detectiesystemen worden gebruikt door verschillende doelgroepen: winkels die de branddetectiesystemen verkopen, brandveiligheid inspecteurs, bedrijfsafdelingen die verantwoordelijk zijn voor branddetectiesystemen en soms ook de brandweer. Elke doelgroep moet alle cruciale informatie direct kunnen vinden. De instructies in de handleiding moeten eenvoudig te begrijpen zijn.

“Duidelijke en eenvoudige instructies maken ieders werk een stuk efficiënter. Ze helpen ook om risico’s te minimaliseren, doordat installatie en onderhoud nóg sneller kan worden uitgevoerd”, zegt Pihlava.

“We benadrukken dit altijd bij lanceringen van nieuwe producten, omdat die vaak ook nieuwe procedures en processen met zich meebrengen voor onze klanten. Een snel en efficiënt aanbod van heldere informatie aan al onze doelgroepen in alle markten vormt telkens weer een grote uitdaging voor ons. Etteplan zorgt voor duidelijke instructies in alle gewenste talen, zodat ze ook in andere landen snel gebruikt kunnen worden.”