Technische Documentatie

Opening kantoor Rotterdam

Met het oog op de toekomst en de groeiambitie van de Etteplan Group, opent Etteplan Nederland per 1 juni 2019 een nieuw kantoor in Rotterdam. Het nieuwe kantoor ligt aan de Willemswerf in het hart van de Rotterdamse binnenstad, direct aan de Maas.

Naast de High Tech / Industrieregio Eindhoven, is de regio Rotterdam een van de economische groeigebieden in Nederland. Rondom de grootste haven van Europa hebben veel bedrijven op het gebied van marine, offshore, machinebouw en procesindustrie hun hoofdvestiging. Daarnaast zijn er verschillende digital innovatie initiatieven tussen verschillende sectoren.

Het hoofddoel van de nieuwe kantoorlocatie in Rotterdam is het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen voor Etteplan Nederland in het westen van het land.
“In de afgelopen maanden hebben we de eerste projecten aan onze nieuwe klant Port of Rotterdam geleverd en we zien een toename van de verkooppijplijn voor de regio Rotterdam. Daarnaast hebben we nieuwe medewerkers aangenomen in deze regio en gezamenlijk resulteert dit nu in de opening van ons nieuwe kantoor “, aldus Guido Abbenhuis, directeur van Etteplan Nederland.

“Voor Rotterdam zullen we onze verkoopaanpak richten op marine/offshore, machinebouw en zware industrie met onze bestaande productinformatieoplossingen en we gaan Asset Information Management verkopen aan de nuts- en procesindustrie. Daarnaast zijn we verbonden met enkele nieuwe digitale innovatieprojecten met Port of Rotterdam op het gebied van Embedded Systems en IoT. Deze activiteiten voor verkoop en bedrijfsontwikkeling zullen ertoe leiden dat we de eerste 4 werknemers in de komende 6 maanden kunnen verdubbelen naar 8 werknemers.”

Naast het kantoor in Best, is dit nu het tweede kantoor van Etteplan in Nederland.